Orijinal sertifikalı fidan ile aracısız fidancıdan yetiştiriciye! Devlet destekli tarım için aşılı, sertifikalı avokado, pikan cevizi ve diğer fidan çeşitlerine ulaşmak istiyorsanız doğru yerdesiniz

Açıklama
Natürel Sızma Zeytinyağı, dalından düşürülen zeytinlerin 4 saat içerisinde, 27 derecenin altındaki ısılarda mekanik işlemlerle sıkılmasıyla üretilen yağlardır. Natürel sızma zeytinyağının oleik asit cinsinden serbest yağ asitliği, 100 gramda 0,8 gramın altındadır.
Natürel sızma zeytinyağları genellikle salata ve çiğ yemekler üzerinde daha güzel bir aroma vermesi için kullanılır. Zeytinyağının meyvemsi tadını hissetmek ve bu tadın en saf halini yemeğin lezzeti ile birleştirmek için soğuk yemeklerde sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. Sızma zeytinyağını soğuk yemeklerin hazırlanma aşamasında kullanabileceğiniz gibi piştikten sonra sıcak bir yemeğin üzerine ekleyebilirsiniz.
Olea Sumeria Naturel Sızma Zeytinyağlarımız Soğuk Sıkım yöntemiyle üretilmektedir. Toplanarak hamur haline getirilen zeytinler hidrolik preslerle sıkıştırılarak süzülmektedir. Süzülme işlemi sonrasında ortaya çıkarılan yağ, su ile temas ettirilerek yabancı maddelerden temizlenmektedir. Böylece ulaşılan zeytin yağ saf zeytinyağ haline kavuşmaktadır.
Yüksek ısı zeytinyağının besin değerini ve yapısal bileşenlerini değiştirdiği için düşük sıcaklıkta işlem görmesi zeytinyağının besin değerini korumasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle Soğuk Sıkım tekniğinde en fazla 27 derece su kullanılmaktadır.
Ek bilgi
Ağırlık | 1 kg |
---|
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.