Kabuklu Pikan Ceviz Meyvesi

70,00 +KDV

Karşılaştır

Açıklama

Pikan cevizi, ağaçta yetişen yemişler arasında en yüksek antioksidan oranına sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antioksidanlar, kanser ve enfeksiyon riskini azaltmada da etkili rol oynar. USDA (Amerikan Tarım Dairesi) verilerine göre pikan cevizinin ORAC (Radikal Oksijen Absorbe Kapasitesi) değeri 17.940’dur. Bu değer ceviz için 13.450, fındık için 9.645, kaju için 1.948’dir.

Pikan cevizi; folik asit, A, C ve E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko içerir. Yaklaşık 10 tam boy veya 20 kırık cevizden oluşan bir ölçek günlük çinko ihtiyacının %12’sini karşılamaktadır.

Ayrıca içerdiği E vitamini sayesinde özellikle kalp krizi, felç gibi hastalıklara karşı koruyucu, diyabet riskini azaltıcı ve bağışıklık sistemini de güçlendirici etkiye sahiptir.

B kompleks grubu vitaminlerinden B1, B2, B3, B5 ve B6 zengini olan pikan cevizi, iştahı dengeler ve vücudun ihtiyacı olan kaloriyi kullanmasında yardımcı olur. Günde bir avuç tüketilen pikan cevizi, beyin gelişimine de katkı sağlar.

Önemli bir demir kaynağı olan pikan cevizinin bir ölçeği (yaklaşık 30gr.) günlük demir ihtiyacınızın %9’unu karşılamaktadır.

Toplam yağ oranının %80’i doymamış yağlardan oluşan pikan cevizi aynı zamanda sağlıklı bir yağ kaynağıdır.

Pikan cevizi sadece protein oranı açısından benzer ceviz ve yemişlerin biraz gerisinde kalmaktadır. Aynı miktar bademde 6gr, cevizde 4gr. ve pikan cevizinde 3gr. protein bulunmaktadır.

Ek bilgi

Ağırlık1 kg
Ambalaj

1 Kg, 2 Kg, 5 Kg

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Kabuklu Pikan Ceviz Meyvesi” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir