Tarımsal İlaçlamada Drone Kullanımı

  • Tarım
  • 11 Ağustos 2020
  • 0

Drone teknolojisi artık çiftçiler tarafından tarımsal ilaçlamada da kullanılmaya başlandı. Tarımsal drone’lar son yıllarda tarım ve ekim konusunda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Hatta bazı ürünler  tarla içerisinde hastalık ve zararlıyı tespit ederek bitki koruma ürününü tarlanın sadece belirli kısmına uygulama gibi özelliklere sahiptir.

Hassas ilaçlama kabiliyetine sahip tarımsal drone’lar,tarladaki belirli alanları uygun miktarlarda ilaçlıyor. Bu sayede hastalığın yayılması önlenirken, kimyasal kullanımı da en aza indiriliyor. Ayrıca traktörle yapılan ilaçlamalarda oluşan tarla içindeki ezilmeler de önlenmiş oluyor.

Tarımsal drone’lar özellikle engebeli arazilerde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. İlaçlama yapılacak arazinin tamamı yerine sadece ihtiyaç duyulan bölgelere lokal uygulanması maliyet düşüşünün yanı sıra doğal dengenin de korunmasını sağlamaktadır.

Antalya Fidan A.Ş. Olarak Drone İle İlaçlamada Yanınızdayız

Tarımsal ilaçlamada drone kullanımı konusunda her türlü desteği bizden alabilirsiniz. Antalya Fidan A.Ş. olarak tarımsal ilaçlamada drone kullanımı konusunda öncü bir uygulamaya imza attık. Mayıs ayı içinde Antalya Fidan A.Ş. olarak drone ile ilaçlama uygulamasi icin Manavgat Ziraat Odasi uyesi Mehmet Seker’in karpuz bahcesindeydik.

Günümüz teknolojileriyle üreticilerimizi buluşturmak istediklerini belirten Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin drone ile ilaçlamanın üreticiye sağladığı faydaları anlattı. Başkan Metin: “Bölgemiz daha çok turizm bölgesi olarak tanınsa da aslında tam bir tarım bölgesi. Manavgat Ziraat Odası olarak drone teknolojisini ilçemize getirebilmek amacıyla bir takım araştırmalar yaptık. Firmalarla görüştük. İlk denememizi yapıyoruz. Üreticimize sağlayacağı faydaları bizzat test ediyoruz. Çok güzel bir çalışma oldu.” şeklinde konuştu.

Başkan Metin  ayrıca “Bölgemizde tarım çok önemli ve tarım sektörümüzün daha modern hale gelmesi için Manavgat Ziraat Odası olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sektörümüzü teknolojinin nimetleriyle buluşturarak üreticimizin hem girdi maliyetlerini en aza indirmeyi hem de üretimde kolaylık sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bir Fideyi Hemen Dikmeniz Mümkün Değilse Ne Yapmalısınız?

Egzotik Meyve Üretimi ve Agroturizm (Tarım Turizmi)

Be the first to comment “Tarımsal İlaçlamada Drone Kullanımı”

(paylaşılmayacak)