Avokado Salatası Tarifleri

  • Avokado
  • 9 Kasım 2020
  • 0

Zencefil Soslu ve Avokadolu Akdeniz Yeşilliği

Kıvırcık Akdeniz yeşilliği, krutonlar, kavrulmuş pancar, salatalık ve zencefilli salata sosu ile muhteşem bir tarif!

Salatanın Hazırlanışı

Kıvırcık Akdeniz yeşilliğini tuz, zeytinyağı ve sirkeli sos ile önceden marine edin. Salatalıkları ince ince dilimleyin. Pancarları küp şeklinde doğrayıp kavurun. Küp şeklinde kesilen ekmeklerden krutonlarınızı hazırlayın. Avokadolarınızdan orta sert olanları dilimleyerek salataya ekleyin, olgunlarını ise aşağıdaki salata sosuna katın.

Zencefilli Salata Sosu İçin Malzemeler

  • 1 küçük olgun avokado, çekirdeği çıkarılmış ve kabuğu soyulmuş
  • 1 yemek kaşığı besin mayası (veya rendelenmiş peynir)
  • 1/4 su bardağı taze kişniş, kalın doğranmış 1 taze soğan, 2 diş sarımsak
  • küçük bir parça taze zencefil, 1 yemek kaşığı sarı hardal
  • 2 çay kaşığı nar ekşisi, 1 limonun suyu, 1 limonun kabuğu (isteğe bağlı)
  • arzunuz kadar tuz ve 3/4 su bardağı su ⠀

Sosun hazırlanışı:

Tüm malzemeleri listelenen sırayla bir blender veya mutfak robotuna ekleyin. Tamamen pürüzsüz olana kadar yüksek hızda karıştırmaya ayarlayın. Çok koyu gelirse blender içine 2 yemek kaşğı su ekleyerek tekrar karıştırın. Kapalı bir kaba döküp buzdolabına kaldırarak kullanmadan önce tamamen soğumasını bekleyin. İsteğinize göre, sosu hemen kullanabilir veya kapalı bir kapta 4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

 


 

Süt Mısırlı ve Çeri Domatesli Avokado Salatası

Yazın lezzetlerini süt mısırı ve domatesten daha iyi ne anlatabilir? Haşlanarak koçanından dik kesilen süt mısırları ile çeri domateslerinin lezzet verdiği bu salatayı eminiz ki siz de çok beğeneceksiniz.

İçindekiler:

  • Yaklaşık 10 çeri domates, ikiye bölünmüş
  • 3 baş süt mısır, haşlanmış ve koçanın üstünden ince dilimlenmiş
  • 2 orta-sert avokado, küp doğranmış
  • 1 jalapeno biberi, dilimlenmiş (isteğe bağlı, acısını azaltmak için tohumlarını çıkarabilirsiniz!)

Limonlu Kişniş Sosu için Malzemeler

  • 1 bardak taze kişniş veya maydanoz yaprağı
  • 2 diş sarımsak, 2 çay kaşığı bal
  • 1/4 su bardağı taze limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
  • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı, yarım fincan süzme yoğurt

Sosun Hazırlanışı

Bir blender veya mutfak robotuna maydanoz veya kişniş yaprağı, kişniş tohumu, limon suyu, bal, sarımsak ile deniz tuzunu koyun ve karıştırın. Karışıma yavaş yavaş zeytinyağı dökün ve pürüzsüz hale gelene kadar işlemden geçirin. Mutfak robotu kullanıyorsanız, zeytinyağını en sonda bitmeye yakın ekleyin. Kremamsı bir doku istiyorsanız zeytinyağı ile birlikte yoğurdu ekleyin. Salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın!

 

 


Kabak ve Kabak Çekirdekli Avokado Salatası

Uzun yapraklı marul, yeşil kabak, orta-sert avokado, kabak çekirdeği, kırmızı soğan, keçi peyniri, maydanoz veya kişniş, susam, çörekotu, pul biber

Salatanın Hazırlanışı

Tabağa marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine tümü ince dilimlenmiş avokado, kabak ve kırmızı soğanları koyun. Ufalanmış keçi peyniri, kabak çekirdeği, kırmızı pul biber, susam ve çörekotu ile maydanoz veya kişniş yapraklarını serpin. Üzerine dilediğiniz bir salata sosu ekleyebilirsiniz ama önerimiz soya soslu ve elma sirkeli salata sosu.

Soya Soslu ve Elma Sirkeli Salata Sosu

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı bal, birkaç damla susam yağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi, yarım limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası (isteğe bağlı)

Sosun hazırlanışı:

Tüm malzemeleri dilerseniz blender dilerseniz bir kavanozda karıştırıp salatanızın üzerine dökün.

Paylaş:

Fidan Kampanyası Türkiye Çapında Devam Ediyor

Be the first to comment “Avokado Salatası Tarifleri”

(paylaşılmayacak)